Skip to main content
DAGELIJKSE OPVANG

Prima dagelijkse opvang

Wil u graag weten hoe het eraan toegaat in de dagelijkse opvang in Beringen bij De Vlinderkes? Dan vindt u hier alle informatie die u zoekt. Daar baby’s nog geen vast patroon hebben wat eten, slapen, spelen, … betreft, passen wij ons aan het ritme van elk kind aan.

Voeding

We vragen dat uw kind ontbeten heeft wanneer het ’s morgens naar ‘De Vlinderkes’ komt. Wil u als mama uw kindje borstvoeding komen geven, dan bent u zeker welkom. In de voormiddag wordt er voor de kruipertjes en peuters een kleine versnapering gezorgd.

‘s Middags schuiven de kinderen aan tafel voor een vers bereide, warme maaltijd. In de loop van de namiddag is er fruit voorzien. Gedurende de hele dag krijgen de kindjes regelmatig te drinken. Wij streven naar zoveel mogelijk biologisch geteelde voeding. We hebben ons eigen moestuintje en 2kippen die ons afval van het eten opeten en dan ook verse eitjes leggen. Waar wij dan vb een lekkere cake meemaken.

In de inkomhal zal het weekmenu met dagelijkse variatie steeds uithangen. We vragen u wel om flesvoeding zelf mee te brengen. Geef ook iedere wijziging i.v.m. de voeding van uw kindje onmiddellijk door. Denk aan allergie, dieet, toediening van vitamines en medicijnen.

Verkiest u voeding uit potjes boven vers? Dat kan, maar breng het dan zeker zelf mee. Voor de baby’s wordt er in samenspraak met de ouders overgegaan op fruit- en/of groentepap.

Kleding en verzorging

Het ochtendtoilet gebeurt thuis. Vergeet uw kleine held zijn knuffel en luiers niet. Wij geven de voorkeur aan wasbare katoenen luiers. Wij verkopen biologisch afbreekbare wegwerpluiers.

De billetjes zullen verzorgd worden met natuurlijke producten en wasbare doekjes. Indien bijzondere verzorgingsproducten nodig zijn, brengt u die best zelf mee.

Slapen

Goed slapen is van zeer groot belang, dit zowel voor baby’s als voor peuters. Voor de peuters voorziet kinderopvang De Vlinderkes in Beringen een vast rustmoment voorzien, vlak na het middageten. Ook buiten deze uren kan uw kindje uiteraard gaan rusten als het daar nood aan heeft.

Er zijn twee slaapvertrekken voorzien. Omwille van hygiënische redenen krijgt ieder kind zijn eigen bedje toegewezen met slaapzakje. Geef alle richtlijnen in verband met de slaap van uw kind door.

Spelen

Net zoals slaap is het spel nodig voor de groei en ontwikkeling van uw kindje. Spelen begint al bij de allerkleinsten. Door het aanbieden van speelgoed willen wij de zintuigen stimuleren. Bij de peuters is er een uitgebreid aanbod aan vrij spel en geleide activiteiten voorzien zoals kleuren, schilderen, plakken, puzzelen, balspelen en buitenspel.

Gedurende de hele dag doet uw kindje via spel heel wat nieuwe ervaringen op. Dit vraagt natuurlijk veel energie. Houd er als ouders dus rekening mee dat uw kindje heel moe kan zijn wanneer hij van de opvang komt.

INFO

Contact opnemen

Wil u graag bijkomende info over zaken zoals de afwezigheidskaart, afspraken, ouderparticipatie of het huishoudelijk reglement neem dan beslist contact op. Bekijk ook onze fotogalerij met sfeerbeelden van onze kinderopvang.